В четвъртък стана ясно, че Cyberpunk 2077 надмина 1 милион едновременни играчи в Steam, а сега CD Projekt Red обяви, че предварителните продажби на Cyberpunk 2077 и тези в деня на нейната премиера вече са надхвърлили огромните разходи по нейната разработка и реклама.

С други думи Cyberpunk 2077 e излязла на печалба само за един ден.

„Предварителните продажби на Cyberpunk 2077 в дигитален и физически формат вече надхвърлят сбора от общите разходи за разработката на играта и всички разходи по нейния маркетинг както към момента, така и до края на 2020 г.“, казват поляците.

Всичко това не е изненадващо, имайки предвид, че за Cyberpunk 2077 имаше около 8 милиона приордъра. 59 процента от тях бяха за РС версията, а останалите 41 – за конзоли. Това означава, че РС портът на Cyberpunk 2077 е успял да победи всички конзолни версии, взети заедно.   

Независимо комерсиалния успех приемът на Cyberpunk 2077 е далеч от радушен: играта има много бъгове, нереализиран потенциал, графични компромиси и дори е опасна за здравето, защото някои сцени предизвикват пристъпи на епилепсия.  

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Сингъл игрите са живи и здрави - и доста по-популярни от мултиплейъра

 

Още от Play