Ако конфигурацията на компютъра ви включва RGB аксесоари, периферни устройства и части, вероятно познавате болката от необходимостта да използвате няколко приложения за персонализация на Windows 11. За щастие Microsoft е тук, за да ни спаси от потъването в същото това море от програми на трети страни, тъй като в операционната система се добавят вградени контроли.

Независимо дали ви харесва или не, много от най-добрите геймърски клавиатури, мишки и слушалки са пропити с RGB, а всяка марка обикновено предоставя свое собствено приложение. Естествено, стартирането на много фонови програми, докато се опитвате да повишите кадрите в секунда в най-новите игри, не е добра идея, да не говорим, че е дразнещо да се налага да превключвате напред-назад само за да променяте прости настройки.

Както беше споменато по-горе, Microsoft е на път да обедини всичките ви ярки периферни устройства с "Динамично осветление" - нова настройка на Windows 11, която ще открива свързаните RGB аксесоари и ще ви позволява да ги персонализирате от един контролен панел. Обявена по време на конференцията за разработчици Build 2023 на технологичния гигант, новата функция ви позволява да избирате теми, да активирате светлинни известия и да изключвате осветлението изцяло - нещо, което може да помогне за удължаване на живота на батерията, когато използвате нещо като безжична мишка.

Очаква се функцията RGB Dynamic Lighting да се появи заедно с версия 23H2 на Windows 11 - същата актуализация, която съдържа новия асистент с изкуствен интелект Windows Copilot. Обновяването на операционната система се очаква да се появи по-късно тази година и ще трябва да се уверите, че поддържате своя геймърски компютър или лаптоп в актуално състояние, ако искате да избегнете използването на приложения за аксесоари от трети страни в бъдеще.

Разбира се, някои от вас все още ще използват по-старата операционна система на Microsoft, което означава, че естествено ще пропуснат новите блестящи геймърски функции като Dynamic Lighting, DirectStorage и autoHDR. Нежеланието ви да актуализирате може да е свързано с натрапчивите изскачащи прозорци на Windows 11, които заемат екрана ви, когато използвате Windows 10, като разбираме защо потребителите биха искали да останат на предната версия.

Операционните системи обаче не са безсмъртни и Microsoft вече принуждава потребителите да актуализират Windows 10. Вероятно ще е само въпрос на време да се наложи да инсталирате Windows 11, за да продължите да получавате поддръжка и важни актуализации на сигурността, така че може би е време да вземете инициативата и да изпреварите събитията.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сбогом, Cortana. Windows 11 получава нов AI асистент (ВИДЕО)

 

 

 

Тагове: