Клавиатурите не трябва да са чисто функционални. Те са потенциално един от най-символичните аксесоари, които едно бюро може да има. Те седят централно и често са едни от визуално най-интересните периферни устройства, особено ако сте фен на атрактивните изпълнения.

Модерните клавиатури често са RGB пиршество с променящ се цвят, разположено точно в предната част на бюрото ви. Така че защо просто не направите цялото нещо един екран? Или да включите CPU и GPU, които могат да работят с Unreal Engine? Защо не наистина, казва компанията Finalmouse, създател на предстоящата клавиатура Centerpiece, която прави точно това.

Премиерният видеоклип за Centerpiece наистина показва идеята. Показването на цял интерактивен екран зад кристално ясни клавиши дава невероятна визуализация. Не само анимациите са красиви, но светлините могат да реагират на натискане на клавиши. Клавиатурите с LED осветление могат да имат режими за това днес, но определено е по-различно, когато резултатът е вълни от вода, за разлика от просто цветни светлини.

Освен че изглежда адски впечатляващо, Centerpiece не ни дава много информация в това видео, което е малко объркващо, но превключвателите са настроени да бъдат резултат от сътрудничество с китайската марка Gateron. Аналогови превключватели също са планирани по-нататък, но засега просто чакаме да видим някой от тях в действие.

Отличаваща се със CPU, GPU и вълнуващи графични възможности, Centerpiece в крайна сметка изглежда повече като странен компютър „всичко в едно“, а не просто като клавиатура. Като вземете предвид това, цената от 349 долара има смисъл. Това е скъпа клавиатура, но като се има предвид колко ефектно изглежда, може да си струва. Или в зависимост от реалните възможности на това устройство то може да бъде много евтин и уникален компютър.

Така или иначе, ако изобщо прилича на показаното във видеото, Centerpiece ще бъде красива. Има дори мини игри, които можете да играете на клавиатурата, и всичко това може да изведе тези ефекти на клавиатурата на ново ниво, което много бихме искали да видим.

Дори и да не е всичко, което видеото обещава, което е много вероятно, особено ако помага да се внесе хубава естетическа нотка в света на игрите. Centerpiece трябва да бъде пусната някъде през 2023 г.

Снимка: Finalmouse

Виж още: Сан Франциско одобри използването на роботи от полицията като крайна мярка