Едно от явленията на 2015, което тепърва ще получи гласност в България, се нарича selfie stick. Очевидно селфитата вече достигат нови висоти и за по-добро качество са нужни по-съвършени инструменти. Телескопичните прътове обаче явно не се харесват на английските футболни клубове, като някои от тях вече ги забраняват на стадионите си.

Лондонските отбори "Арсенал" и "Тотнъм" са сред "пионерите" в тази забрана. Мотивацията на "Арсенал" е, че според регулациите на клуба всякакви предмети, които могат да са потенциална опасност за публиката, са забранени. За Тотнъм обаче забраната на "пръчките на нарцисизма", както ги наричат Engadget, идва след оплакване от фен. Технологичните забрани всъщност не са нищо ново във Висшата лига.

Миналата година "Манчестър Юнайтед" забрани лаптопи, таблети и всякакви други големи устройства на стадиона си. Причината беше, че в тях могат да се крият експлозиви. Очевидно selfie sticks не са чак толкова опасни, но пък проявата на нарцисизъм може да доведе до извадено око, ако феновете не внимават.

Как бихте нарекли selfie stick на български след уговорката, че "селфи пръчка" не е най-подходящото словосъчетание? Споделете в коментарите.