Apple и Microsoft влязоха в сътрудничество относно създаването на ново приложение iCloud за Windows 10. Докато iCloud винаги е бил наличен в Windows, това ново приложение е налично в магазина на Microsoft и включва функция за синхронизация, базирана на същите технологии, които са в основата на търсачката на файлове на OneDrive. Това означава, че сега ще можем да получим достъп до iCloud файловете на компютрите с Windows 10, без да е необходимо те да бъдат напълно синхронизирани с компютъра, като по този начин ще се пести дисково пространство.


Първо ще бъде изтеглено самото място за запазване на файла, а когато последният е напълно достъпен или папката е маркирана за синхронизация ще се изтегли и цялото съдържание. iCloud също така, ще бъде интегриран в File Explorer в Windows 10 с отделни папки за приложенията като Keynote, Numbers и Pages. Ще имаме достъп до документите, съхранени в iCloud Drive, изображенията от Снимки от iCloud, Поща, Контакти, Календар, Напомняния и Safari.

Всъщност, изненадващо и окуражаващо е, че Microsoft, и Apple работят в тясно сътрудничество за приложение на Windows, особено след като Apple използва най-новите Windows API на Microsoft за синхронизиране на облачните хранилища. Това може да е знак и надежда, че телевизионните и музикалните услуги на Apple може да се появят в бъдеще в Windows.

Вижте още: Microsoft: смяната на паролите само пречи

Тагове: