За наша радост по-рано тази седмица успяхме да получим първи реален поглед върху Samsung Galaxy S23 Ultra благодарение на изтекли рендери, но също така видяхме доста други течове, свързани със спецификациите на телефона. Едно твърдение, което се появи вече няколко пъти, е, че моделът Ultra ще има 200 MP камера, а друг източник вече потвърди това твърдение.

Холандската медия Galaxy Club сега твърди, че Galaxy S23 Ultra наистина ще има 200 MP основна камера, цитирайки „информация, която е достигнала до нас“. Въпреки това няма информация за конкретния използван сензор.

Твърдението на медията идва, след като известният профил в социалните медии Ice Universe и корейски новинарски уебсайт преди това заявиха, че телефонът ще има 200 MP сензор. Така че определено изглежда, че доказателствата за това надграждане на камерата се трупат.

Въпреки това Samsung няма да е първият производител на умни телефони, който предлага 200 MP смартфон, тъй като преди това Motorola пусна X30 Pro в Китай и Edge 30 Ultra на световните пазари. Първите ревюта на Edge 30 Ultra сочат, че 200 MP камерата е доста разочароваща дори посред бял ден, камо ли за снимки през нощта. Така че определено се надяваме, че 200 MP камерата на Samsung и съпътстващият софтуер ще направят много по-добри резултати.

Извън това се предполага, че S23 Ultra предлага подобна система от камери като S22 Ultra. Това означава ултраширок обектив, 3x телефото камера и 10x перископ, но просто ще трябва да изчакаме и да видим повече подробности.

Снимка: Smartprix

Виж още: AI роди несъществуващо чудовище от свой кошмар