Слуховете, че Apple прави интелигентен домашен дисплей, започнаха още през 2021 г. Сега нов доклад ни дава по-конкретни подробности за предполагаемото устройство. Според информация, получена от Марк Гърман от Bloomberg, доверен вътрешен човек на тема Apple, компанията от Купертино създава устройство, подобно на iPad, само че по-евтино и предназначено за домашна употреба.

Предполагаемият интелигентен дисплей на Apple ще използва магнитна монтажна система за монтиране на стени или другаде. Не е ясно дали устройството ще се прикрепи към високоговорител или станция за зареждане, или комбинация от двете, за да се конкурира с устройства като Nest Hub или Echo Show.

В доклада се казва, че устройството е предназначено главно за FaceTime разговори и контролиране на други умни домашни устройства. Звучи сякаш може да е с активирана Matter поддръжка, като най-новия HomePod на Apple.

Всичко това звучи много като предстоящия Pixel Tablet на Google, който също е предназначен да бъде устройство за домашно ползване. Източници са казали на Гърман, че в Apple също се говори за по-големи интелигентни дисплеи. Въпреки това компанията не се очаква да пусне някой от тях до началото на следващата година или дори по-късно.

Опресняване на Apple TV също може да бъде заложено за близко бъдеще според журналиста. Новата стрийминг кутия може да излезе в продажба през първата половина на 2024 г. с нов по-бърз процесор.

Снимка: Unsplash

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото

 

Тагове: