Въпреки че пазарът за таблети с Android беше слабо забележим през последните няколко години, продължаващото съживяване изглежда върви с пълна пара, като Lenovo вероятно излага претенциите си като един от основните играчи заедно с предстоящия таблет Pixel и широката гама от опции на Samsung. Ново изтичане на информация показа продукт, наречен Lenovo Tab Extreme, и изглежда, че това е водещ наследник на Lenovo Tab P12 Pro.

Tab Extreme не е разкрит официално от Lenovo, но се появи като част от Google Play Console с номер на модел TB570FU. Беше забелязан от сайта XDA Developers и идва с изображение на таблета, който въпреки името Extreme не изглежда да има здрав дизайн.

Наред с изобразяването на таблета чухме и няколко спецификации, включително факта, че ще включва MediaTek Dimensity 9000 от миналата година. Ще има версия с 8 GB RAM и предстои да разберем дали ще има други варианти. Все още не знаем размера на дисплея, но знаем, че ще има резолюция от 3000 x 1876 пиксела.

Единственото друго нещо, което знаем за таблета, е, че ще се предлага с вграден Android 13, което може да го направи един от първите таблети, пуснати директно с новия софтуер. Серията Galaxy Tab S8 на Samsung сега се надгражда до Android 13, но все още не сме видели пускане на таблет с актуалния софтуер на Google направо от кутията.

Lenovo Tab Extreme изглежда като флагманско устройство, което може да се конкурира с Galaxy Tab S8 и предстоящия Google Pixel Tablet. Бихме искали да чуем повече подробности за това, преди да направим пълна преценка, но е положително да видим, че Lenovo приема сериозно пространството за таблети с Android. Името може да е малко подвеждащо, но въпреки това е вълнуващо допълнение към пазарния сегмент за таблети с Android.

Снимка: Lenovo

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч

 

Тагове: