В официална публикация на сайта си Samsung обяви, че дизайнерският екип на MX сега ще бъде ръководен от Хюбърт Х. Лий. Лий ще поеме отговорност като изпълнителен вицепрезидент и ръководител на неговия MX (Mobile eXperience) дизайнерски екип. Преди това той е работил като главен директор по дизайна на Mercedes-Benz China и носи над две десетилетия дизайнерски и лидерски опит в екипа на Samsung.

Лий получи множество признания и награди за лидерство в САЩ и Китай като главен дизайнер в Mercedes-Benz China. Сега в новата си роля в Samsung Лий ще поеме MX Design Team, който отговаря за проектирането на продукти на Galaxy, като серията Galaxy S и Z, Galaxy Tab, Galaxy Watch и други устройства.

Както е отбелязано в официалната публикация, включването на Хюбърт Х. Лий ще помогне за внасянето на нов облик и усещане в продуктите на Galaxy, надграждайки същия етос, който е обичан от милиони по целия свят. В тази си нова роля Лий каза: „Развълнуван съм да се присъединя към компания, която е на ръба на мобилната иновация, и да ръководя екипа, отговорен за създаването на нови мобилни изживявания чрез изкуството на дизайна“.

Samsung също обяви първата си жена президент по-рано този месец. Трябва да се отбележи, че Лий Янг-хи пое поста президент на Глобалния маркетингов център за подразделението Samsung DX (Device eXperience), а този отдел наблюдава бизнеса със смартфони на Samsung.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая

 

Тагове: