Преди повече от година Apple изхвърлиха зарядното устройство от кутиите на своите флагмански телефони и оттогава видяхме, че Samsung предприема сходна политика към своите устройства. Това е разочароващ обрат на събитията за много потребители и за съжаление още един производител смята да се присъедини към тази групичка. 

По-рано тази седмица Realme публикува съобщение, в което обявява решението си да се откаже от включеното в комплекта зарядно устройство от предстоящия бюджетен телефон Narzo 50A Prime. Компанията заяви, че това решение е взето с оглед на устойчивостта, като посочи целта си за нетни нулеви въглеродни емисии до 2025 г.

Realme също така твърди, че ходът за изключване на зарядното устройство от кутията на Narzo 50A Prime има положителни страни за самия телефон. В него специално се твърди, че устройството ще бъде „голям скок по отношение на производителността на чипсета и резолюцията на екрана“ в резултат на пропускането на зарядното устройство.

Интересното е, че сайтът XDA-Developers проведе интервю с глобалния главен изпълнителен директор на Realme Мадхав Шет миналия месец и изпълнителният директор предположи, че скоростта на зареждане на телефона може да има някакво влияние върху това, дали липсва зарядното устройство от кутията.

„Ако ви давам само 18 W зарядно за остатъка от живота си, може би щях да извадя зарядното устройство от кутията. Но ако променя напрежението и капацитета на решението, което сега е 65 W или 150 W, къде ще отиде потребителят и ще купи това зарядно?“, беше цитиран да казва той.

Така че ще трябва да изчакаме и да видим дали Narzo 50A Prime предлага решение за бавно зареждане, а не скорости от 50 W+, наблюдавани на други телефони.

Снимка: Realme

Виж още: Камерата на iPhone 14 ще е още по-обемна