Анализаторът на тема Apple Минг-Чи Куо преразгледа прогнозата си за това, кога Apple може да пусне сгъваем iPhone. След като миналата година каза, че това може да бъде най-рано през 2024 г., анализаторът очаква този продукт, който се задава според слухове, да бъде пуснат през 2025 г. „най-рано“.

Куо потвърждава февруарския доклад на Рос Йънг от DSCC, според който Apple вероятно е отложила сгъваемия си iPhone до 2025 г. Ето какво написа Йънг тогава:

„Забавихме очакванията си за навлизането на Apple на пазара на сгъваеми смартфони с две години до 2025 г. след дискусии с нашите контакти по веригата за доставки. Компанията изглежда не бърза да навлезе на пазара на сгъваеми смартфони и това дори може да отнеме още повече време“.

Сега анализаторът Минг-Чи Куо също преразгледа прогнозата си в публикация в Twitter:

„Очаквах Apple да пусне сгъваем iPhone веднага след 2024 г. в моите отчети миналата година, но сега е ясно, че тази прогноза трябва да бъде ревизирана. Предполагам, че Apple може да пусне първия си сгъваем продукт най-рано през 2025 г., който може да бъде сгъваем iPad или хибрид между iPad и iPhone“.

Въпреки това този сгъваем iPhone може да използва подход, подобен на Samsung Galaxy Z Fold вместо Galaxy Z Flip.

Куо обяви тази преработена прогноза, след като новините за сгъваем MacBook/iPad отново започнаха да се появяват в мрежата. Той казва, че разработването на сгъваеми продукти на Apple е в три размера и компанията „тества сгъваем OLED около 9 инча“. Според него тестът е да „провери ключови технологии и може да не е крайната продуктова спецификация“.

Все още не е ясно дали Apple ще навлезе на пазара на сгъваеми дисплеи, но ако анализаторите прогнозират правилно, това няма да се случи поне до 2025 г.

А вие искате ли сгъваем iPhone и ако да, какъв точно вид?

Снимка: Pikrepo

Виж ощеПотребителите на Apple са готови за хардуерна абонаментна услуга