Huawei Mate X ще работи с най-новия чип на компанията – HiSilicon Kirin 990. Това бе потвърдено на кратък брифинг в Ню Йорк от Янмин Уан, отговарящ за бизнеса на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Канада и Скандинавския район.

Самият телефон се очаква да излезе на пазара между септември и декември тази година. Първоначално се говореше още за юни 2019, след това датата бе преместена за септември, но по последни информации ноември изглежда най-вероятният месец, в който да очакваме Mate X.

Ако искате да сте сред първите, които ще изпробват сгъваемият телефон, и не ви се чака до заплата, може да използвате А1 Кредитна карта. Научете повече.

Очаква се чипсетът Kirin 990 да дебютира в Huawei Mate 30, а също да бъде и двигателната сила на Huawei P40. Опасенията, че Mate X може да е с по-стар чипсет, идваха от това, че телефонът вече доста време е в разработка, но може би точно времето, нужно за разработване на новия процесор, е забавило и излизането на гъвкавия телефон. Друга причина вероятно се крие във факта, че Kirin 990 има 5G модем, но все още малкото покритие на мрежата означава, че Huawei няма защо да бързат.

Вижте още: Екстрата, която липсваше на Huawei флагманите, ще бъде част от Mate 30