Microsoft Designer се сдоби с нов генеративен изкуствен интелект, както и всичко останало в екосистемата на Microsoft. Подобното на Canva приложение за графичен дизайн стартира още през октомври 2022 г. като част от семейството на Microsoft 365. То използва генератора на текст-изображение DALL∙E 2 на OpenAI, за да създава мигновено дизайни с подходящи визуализации и текст.

С последната актуализация Designer може не само да създава за миг готово за публикуване съдържание в социалните медии, но и да предлага подходящи хаштагове и надписи. Освен това вече можете да променяте размера на платното на създадения от изкуствен интелект дизайн, като автоматично премествате елементите за безпроблемно напасване. Приложението също така променя размера на публикациите ви за до 20 различни размера на оформлението в социалните медии в Instagram, Facebook, LinkedIn и др.

Искате да създавате анимирани визуализации? Задвижваният от изкуствен интелект Designer на Microsoft ще направи и това за вас, в комплект с анимирани фонове, текст с преходи и др.

Най-хубавото е, че Designer вече е вграден в браузъра Microsoft Edge. Можете да получите достъп до него, като щракнете върху иконата Designer в страничната лента на Edge. По този начин няма да се налага да напускате страницата, на която се намирате, да превключвате прозорци или да изтегляте разширение, за да използвате Designer.

Тези, които не използват Edge, могат да посетят уебсайта на Designer, за да изпробват безплатно актуализираната версия на приложението в предварителен преглед и да получат първи достъп до допълнителни функции като Fill (запълване), Expand background (разширяване на фона), Erase (изтриване) и Replace background (замяна на фона), които ще се появят скоро. След като приложението е готово за обща наличност, то ще бъде достъпно като безплатно приложение и с повече премиум функции, достъпни за абонатите на Microsoft 365 Personal and Family.

Снимка: Unsplash

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега