Microsoft представи бета-версията на уеб браузъра си Edge миналия месец за iOS и Android. Тестерите трябваше да се регистрират, за да получат специален достъп до него, но Microsoft направи и двете версии за Android и iOS общодостъпни днес.

Мобилната версия на Microsoft Edge ще ви бъде от полза, ако сте склонни да сърфирате от телефона към Windows 10 компютъра си. Microsoft интегрира своята continue on PC функционалност директно в Edge за iOS и Android, така че да можете да „пращате“ сайтове към вашия компютър, ако те не се зареждат на мобилния телефон или искате да продължите да сърфирате с мишка и клавиатура.

Microsoft Edge включва и достъп до любими, история, списък за четене и книги. За съжаление Microsoft все още не е добавила синхронизиране на раздели за мобилни устройства, така че няма да може да споделяте раздели или история между компютър и телефон.

Microsoft планира да добави поддръжка на синхронизиране на раздели и iPad версия в някакъв момент в бъдеще, но най-вероятно това няма да се случи до края на тази година.

Microsoft Edge за iOS и Android е достъпно в App Store на Apple и Google Play Store. 

Обновена: Тъй като към момента браузърът не е наличен, ако използвате локалния магазин, потребителите на Android могат да свалят APK файл.

Тагове: