iPhone 14 Pro може да е телефонът, който всеки иска днес, но iPhone от 2007 г. се очаква да донесе 50 пъти повече на търг този уикенд.

Козметичната татуистка Карън Грийн продава оригинален 8GB модел iPhone от 2007 г., който получила от приятели като подарък за започване на нова работа. Тъй като по това време току-що била получила чисто нов телефон, тя никога не отворила кутията и сега го продава на търг на този, който предложи най-висока цена. Телефонът беше представен в епизод на секцията „Лов на съкровища“ (Doctor & The Diva’s Treasure Hunt Tuesday) във вторник.

Очаква се тази оферта да надхвърли 50 000 долара, което е отлична възвръщаемост на първоначална инвестиция от 599 долара. Въпреки че телефонът със сигурност ще работи, той няма да бъде много полезен като истински телефон, тъй като беше ексклузивен за 2G EDGE мрежата на AT&T, която оттогава беше затворена.

Оригиналният iPhone стартира през 2007 г. в две разновидности: 4GB за 499 долара и 8GB за 599 долара. Имаше 3.5-инчов дисплей с процесор Samsung и имаше само 16 приложения. Но въведе няколко нови технологии, които ще продължат десетилетия, включително щипване с два пръста за мащабиране, издърпване надолу за опресняване на екрана, автокоригиране и инерционно превъртане.

Разбира се, спечелилият търг вероятно просто ще се възхищава на запечатаната кутия в продължение на няколко години, докато не бъде продадена отново на още по-висока цена. Ако искате да участвате в наддаването, имате време до 19 февруари.

Снимка: Doctor & The Diva

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

Тагове: