Серията iPhone 15 ще стартира по-късно тази година. Говори се, че Apple ще замени наименованието Pro Max с името Ultra за своя водещ модел, и току-що се появи нова концептуална версия на въпросния телефон. Разбира се, за да бъде достатъчно реалистична, тя се основава на слуховете до момента.

Концепцията е създадена от Technizo Concept, с чието творчество може да сте запознати. Техният YouTube канал често пуска различни концептуални видеа за смартфони и нерядко успява да се доближи до истинската визия на завършения продукт.

Интересно е, че се появи не едно, а две видеа за концептуален дизайн на iPhone 15 Ultra. От тях виждаме, че предстоящият флагман изглежда много подобен на iPhone 14 Pro Max с една много забележителна разлика - т.нар. solid-state бутони.

Скорошен слух от добре познат източник предполага, че iPhone 15 Pro и Ultra ще разполагат с въпросните бутони за захранване и сила на звука. Те не са предназначени да бъдат физически бутнати, но имат вграден Taptic Engine. Това ще им позволи хаптична обратна връзка при натискане. Ако сте използвали iPhone 7 или 8, знаете точно за какво става въпрос.

Дизайнът разкрива още три камери на гърба в подобно разположение като при предишния модел, с тази разлика, че страните са плоски, със скосени ръбове. Честно казано обаче, изглежда има повече извивка към задната страна на телефона. Рамките изглеждат еднакви, докато Dynamic Island е разположен отпред. Бутоните за сила на звука са отляво, заедно с превключвател за предупреждение, докато клавишът за пускане/заключване седи отдясно.

Ще забележите и Type-C порт в долната част. Твърди се, че всички модели iPhone 15 включват този порт, тъй като Apple се стреми да замени Lightning порта. Гигантът трябва да го направи поради новите правила на ЕС, но той така или иначе е бил планиран, тъй като и iPad, и MacВook вече разполагат с такъв.

Снимка: Technizo Concept

Виж още: SOS сигналът на iPhone даде 100 грешни заявки за месец в японска планина 

 

Тагове: