Всеки, който е следвал OnePlus от самото начало, знае, че компанията се е променила много през годините. Тя продаваше ранните си телефони изключително чрез система за покани. Въпреки че това затруднява получаването на телефона, то позволява на OnePlus бавно да увеличава запасите и изкуствено да държи марката в новините още по-дълго. Изглежда, че Nothing заема този маркетингов подход - както е известно Nothing е основана от Карл Пей, който допреди две години беше основно действащо лице в OnePlus. Очаквано Nothing Phone 1 също ще има своя собствена система за покани за продажба.

Във видео, публикувано от компанията, Пей казва: „Когато правите много сложен продукт като смартфон, отнема известно време, за да се увеличи интересът към него. Можем или да изчакаме, докато натрупаме много телефони и да започнем продажбите тогава, или можем да започнем да продаваме възможно най-скоро. Избрахме второто.“

Пей продължава да обяснява, че Nothing иска да има „поне някои“ телефони в ръцете на хората възможно най-рано. Ето защо компанията реши, че Nothing Phone 1 първоначално ще се продава чрез система за покани, „така че хората, които го заслужават най-много, ще могат да го купят в началото“.

И така, как ще работи системата за покани? Компанията казва, че иска да се увери, че първите поддръжници и членове на общността ще получат телефона първи. След като това се случи и компанията увеличи производството, Phone 1 ще започне да се продава по-широко.

Nothing не е споделила точните подробности за системата за покани, но ще актуализираме тази статия, когато разберем повече.

Още през 2014 г. OnePlus изпрати първоначалните си покани кодове на членове на своите онлайн форуми за телефона OnePlus One. След това собствениците на OnePlus One можеха да изпращат свои собствени кодове за покани на други. Кодовете трябваше да бъдат приети в рамките на 24 часа. Компанията продължи с този вид маркетинг, докато не се отказа от метода си за покани през 2016 г. Ако трябваше да гадаем, Nothing може да следва подобна траектория.

Както беше разкрито по-рано, системата за покани няма да е налична за САЩ и Канада. Nothing Phone 1 няма да се продава, поне официално, в Северна Америка.

Снимка: Nothing

Виж още: Nothing показаха първия си телефон (ВИДЕО)