Очакваше се OPPO да се завърне в Европа, след като постигне споразумение с Nokia и разреши всички патентни спорове, които тя имаше срещу компанията. Сега производителят на телефони с Android обяви своето завръщане на Стария континент.

Според Макс Джамбор, OPPO е публикувала изявление, в което потвърждава, че се връща в региона, който напусна неотдавна. В него се добавя, че всички държави, в които е оперирала преди, ще започнат отново да получават нейните продукти.

Компанията беше принудена да напусне пазара заради съдебни дела от страна на Nokia за използването на 5G патенти в нейните устройства. По това време OPPO твърдеше, че само временно спира дейността си в региона, тъй като преговаря с Nokia.

В допълнение към повторното навлизане в Европа изглежда, че OPPO е сключила важно партньорство. OPPO заявява, че създава тригодишен "стратегически съюз" с Telefónica, мобилен оператор със силно присъствие в Европа.

Това развитие превръща OPPO в третата компания на китайския холдинг BBK Electronics, която навлиза отново в Европа след OnePlus и Vivo.

Снимка: Unsplash

Виж още: Група ученици сглобиха най-малкия хуманоиден робот в света (ВИДЕО)

Тагове: