Предприемчив инженер "присади" USB-C порт на iPhone в края на миналата година, което направи добре дошъл ъпгрейд над Lightning конектора на Apple. Същият този инженер обаче сега тръгна в другата посока.

Кени Пилонел публикува видео, показващо това, което той нарича първия телефон с Android с Lightning порт, добавяйки конектора към Samsung Galaxy A51. Ентусиастът добавя, че портът наистина поддържа зареждане и прехвърляне на данни.

Пилонел отбеляза, че умишлено е определил времето видеото да излезе на живо на 1 април, но добави, че това наистина е реален проект, който е направен за забавление.

Инженерът казва, че пренасянето на Lightning порт на телефон с Android е по-лесно от неговия USB-C iPhone проект по две причини.

Въпреки това Пилонел обяснява, че кабелите на Apple са предизвикателство, тъй като ще зареждат само устройства на Apple. Така че той трябваше по същество да "подмами" кабелите да си помислят, че Galaxy A51 е телефон на Apple.

От една страна, това е сериозен даунгрейд, като се има предвид колко широко разпространен е стандартът USB-C на първо място, който се използва на много устройства (от телефони и таблети до компютри и интелигентни домашни джаджи). Но все пак е страхотно да видите как Lightning порт технически работи на телефон с Android.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: