По-рано тази седмица беше пусната iOS 17.5, която предоставя множество вълнуващи нови функции на най-новите iPhone-и. Сред тях са нова пъзел игра, офлайн достъп до Apple News и бъг, който може да сложи край на връзката ви. Всъщност множество потребители на iPhone се оплакаха, че след инсталирането на актуализацията в библиотеките им отново са се появили снимки, които те са изтрили преди години. И така, какво се случва?

Проблемът беше изтъкнат за първи път в Reddit, когато потребителят Specialist-Fix8528 сподели, че неподходящи снимки, които е направил и изтрил преди години, са се появили отново след актуализирането на iPhone до iOS 17.5. Потребителят се е сблъскал с подобен проблем и на своя iPad, заявявайки, че изтрити произведения на изкуството отпреди години също са се появили отново.

Темата в Reddit набра популярност, като стотици коментатори споделиха подобни преживявания - което показва, че грешката е сравнително широко разпространена. Въз основа на тези различни доклади успяхме да направим някои вероятни заключения:

Грешката привидно засяга локалното хранилище, тъй като някои засегнати потребители изобщо не използват iCloud.

Снимки от предишни iPhone-и, които сте притежавали, може да се появят на сегашния ви, ако сте възстановили пълни резервни копия на устройството при обновяване на хардуера.

Изтриването на снимки обикновено прекъсва връзката между съхранените данни и достъпния потребителски интерфейс. Докато не се изчерпи мястото за съхранение, данните могат да останат там в нечетимо състояние. Така че грешката може да се състои във възстановяването на тези прекъснати връзки и повторното индексиране на изтритите снимки от страна на потребителя.

В момента привидно няма начин да се избегне тази грешка. След като актуализирате своя iPhone до iOS 17.5, ще трябва ръчно да проверите приложението си Photos, за да видите дали изтритото съдържание не се е появило отново. Имайте предвид обаче, че не всички потребители са засегнати от този проблем, тъй като някои не са се сблъскали с него в нито едно актуализирано устройство.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-голямата триизмерна карта на Вселената разкрива идеи за нова теория на физиката (ВИДЕО)

Тагове: