Голямото чакане свърши. Запишете си датата седми август в календарите, защото това е денят, в рамките на който Samsung ще представи новия флагман Note 10. Събитието ще се проведе в Barclays Center, Бруклин, и ще бъде предавано на живо на www.samsung.com.

Не се споменава точно какво ще бъде показано на изложението, но предоставените снимки не оставят съмнение, че Note 10 ще е звездата на шоуто. Камерата на едната от снимките загатва, че ще видим същия hole punch, който присъства и в дизайна на S10. Другата опция е Samsung най-после да е вградил камера в S Pen, но този вариант е много по-малко вероятен.

Тазгодишните очаквания са Note 10 за първи път да има два модела – един 6.3-инчов и „+“ модел, който да е 6.8 инча. По-големият от двата се очаква и да поддържа 5G. Някои характеристики от S10, които очакваме да видим в Note 10, са сензорът за пръстов отпечатък под екрана и кръглата изрезка за камера, но този път в централната горна част на дисплея.

Този път Note 10 може и да е стъпка назад в някои отношения. Има слухове, че някои от моделите може да не съдържат минижак за слушалки, а друг – microSD слот. Оставаме и с надеждата, че от Samsung ще разкрият повече информация и за бъдещето на Galaxy Fold на споделеното в този текст събитие.

Вижте още: Това е Galaxy Note 10+ (сбогом на Galaxy Note Pro)