Samsung произвежда невероятни смартфони, а също така има и лаптопи с марката Galaxy Book, които помагат за изграждането на екосистема от свързани устройства. Знаем, че Galaxy S24 ще бъде изцяло посветен на преживяванията с изкуствен интелект. Все пак Samsung изпреварва анонса на Unpacked, като обявява изненадваща интеграция на AI за други смартфони на Samsung, която позволява на AI да обобщава съобщения. Уловката е, че за целта ви е необходим новият Galaxy Book 4, а задачата се изпълнява чрез Microsoft Copilot.

Samsung пусна на пазара Galaxy Book 4 в края на миналата година, а точно сега, на CES 2024, компанията обяви интеграция с Microsoft Copilot специално за смартфоните Galaxy.

Трябва да свържете своя смартфон Galaxy с Galaxy Book 4 чрез приложението Link to Windows за Android и приложението Microsoft Phone Link за Windows и да се уверите, че използвате един и същ акаунт в Microsoft от двете страни. След това можете да използвате Microsoft Copilot, за да намирате, четете или обобщавате текстови съобщения на вашия смартфон Galaxy и дори автоматично да създавате и изпращате съобщения от ваше име директно от Galaxy Book 4.

С тази свързана функция можете да позволите на Copilot на вашия Galaxy Book 4 да проследява препоръките за ресторанти, които вашите приятели са направили в предишни съобщения на вашия смартфон Galaxy, да търсите отзиви за посетители в браузъра си и след това да изпратите съобщение на някого с въпрос дали иска да отиде там на вечеря - всичко това директно от Galaxy Book 4. За този процес няма да е необходимо да отваряте допълнителни приложения на смартфона Galaxy (освен връзката Link to Windows).

Samsung не изброява никакви изключения за смартфоните Galaxy, като отбелязва, че се нуждаете само от смартфон Galaxy с One UI 1 или по-висока версия. Компанията обаче отбелязва, че наличността на функцията може да варира в зависимост от пазара и устройството. Формулировката на съобщението също така ясно посочва, че засега функцията е ограничена до Galaxy Book 4, така че е възможно да не можете да се възползвате от същата на по-стари Galaxy Books или други лаптопи с Windows.

Снимка: Unsplash

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач