Samsung очевидно вече е готов да произвежда масово LPDDR5T DRAM чипове.

Може би сте чували за LPDDR5T DRAM, ако следите какво прави Vivo напоследък и нейният Android флагман с 1-инчов сензор за камера - Vivo X100 Pro. Именно той е оборудван с гореспоменатата супербърза LPDDR5T DRAM памет, която осигурява 12 - 13% по-висока скорост на четене от предишната - популярната LPDDR5X.

Като цяло Samsung е лидер в индустрията в сегмента на DRAM чиповете. Това е така, защото обикновено тя първа представя продукти, базирани на нови DRAM стандарти. Въпреки това тя беше изненадана по-рано тази година, когато Micron и SK Hynix обявиха своите LPDDR5T DRAM чипове след обявяването на процесора Snapdragon 8 Gen 3.

В доклада се казва, че Samsung е готова да започне масово производство на големи количества LPDDR5T DRAM чипове през 2024 г. Тази информация е била съобщена на инвеститорите по време на инвеститорския форум на технологичния гигант в Хонконг наскоро.

На срещата вицепрезидентът на Samsung Electronics Ха-Рьонг Юн обясни плановете и идеите на компанията за бъдещето. Когато един от инвеститорите попита за технологиите, по които Samsung работи в бъдеще, ръководителите разкриха информация за LPDDR5T DRAM.

Въпреки че Samsung е най-голямата фирма за DRAM в световен мащаб, SK Hynix е компанията, за която се говори най-много през последната година. Тя изпреварващо започна масовото производство на LPDDR5T DRAM, която някои китайски фирми за смартфони решиха да използват в новите си флагмански смартфони - както направи Vivo със своя флагман Vivo X100 Pro.

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA ще затвори четирима изследователи в симулирана марсианска база за една година

 

 

Тагове: