Някои производители като Apple и Samsung се опитват да отместят вниманието от тежките, студени и безлични цифри от спецификациите и статистиките, за да се фокусират относителната производителност и конкретните приложения. Въпреки това винаги ще има интерес към цифрите, особено когато говорим за CPU и GPU критерии. AnTuTu е един от най-популярните доставчици на такива цифрови данни. Интересното е, че на първа позиция в тези тестове е Qualcomm Snapdragon 820.

AnTuTu отбелязва, че тези цифри се отнасят за средни резултати на процесорите, а не техните най-високи оценки от производителите им, които обикновено се отнасят за тестове в лаборатории при идеални условия.

Ако AnTuTu са прави в оценките си, то Qualcomm най-накрая се връща в играта след катастрофалната 2015-та година с нейния Snapdragon 810. Snapdragon 810 е действително мощен процесор, но реалните условия, в които работи, показаха лошо топлинно управление. При Snapdragon 820 нещата изглеждат значително по-добре.

A9 процесорът на Apple, който работи в iPhone 6s и iPhone 6s Plus, заема второто място в класацията на AnTuTu, след като заемаше първа позиция цяла година. Колкото по-мощен е Apple A9X не знаем, тъй като той присъства само в iPad Pro. Любопитното е, че Exynos 8890, който е изработен по 14nm FinFET технология на Samsung, се нарежда малко по-ниско от Apple A9. Този Exynos процесор захранва някои от вариантите на Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge.

По отношение на работата с графики в челната тройка са абсолютно същите играчи: Snapdragon 820 (Adreno 530 GPU), Apple A9 (PowerVR GT7600) и Exynos 8890 (Mali-T880 MP12).

 

Прочетете и това: HTC 10 няма да има версия с Windows 10 Mobile