През ноември 2023 г. стана ясно, че кодът в приложението Link to Windows сочи, че Microsoft работи по функция за превръщане на телефоните с Android в уебкамери. Сега технологичният гигант започва да въвежда тази функция.

В публикация в блога на Windows Insiders Microsoft обяви, че "постепенно" пуска функция, която позволява таблетите и телефоните с Android да се използват като уебкамери. Компанията твърди, че функцията позволява на устройствата с Android да работят безжично и може да се използва за всяко видеоприложение на компютри с Windows 11.

След като бъде свързана, функцията ще позволи на потребителите да превключват напред и назад от задните към предните камери. Microsoft също така казва, че потребителите ще могат да спират стрийминга и да се възползват от видеоефектите, които идват с използваното Android устройство.

Преди да започнете да се опитвате да я изпробвате сами, знайте, че засега функцията е разпространена само сред Windows Insiders. Ако сте член на програмата Insider, можете да започнете да използвате функцията, ако устройството ви работи с Android 9.0 или по-нова версия. Освен това ще трябва да имате инсталирана версия 1.24012* или по-нова на приложението Link to Windows.

Функцията е деактивирана по подразбиране, така че ще трябва да я активирате. Можете да я включите, като отидете в Settings (Настройки) > Bluetooth & devices (Bluetooth и устройства) > Mobile devices (Мобилни устройства), където ще трябва да изберете Manage devices (Управление на устройства) и да разрешите на компютъра да има достъп до вашия телефон или таблет.

Снимка: Unsplash

Виж още: Intel Core i9-14900KS става първият процесор, който минава бариерата от 6 GHz

 

Тагове: