Съобщава се, че TikTok работи по нова функция с изкуствен интелект, която ще ви позволи да клонирате гласа си за няколко секунди. TheSpAndroid откри някои кодови низове в най-новата версия на приложението, които предполагат, че функцията за глас с изкуствен интелект на TikTok е в процес на разработка, въпреки че няма информация за графика на пускането ѝ.

Уебсайтът откри препратки като TikTok Voice Library и Create your voice with AI, което предполага, че TikTok може би все още не е дала име на функцията. Той успя да получи достъп до първоначалния потребителски интерфейс и да види условията за TikTok Voice Library.

Според предполагаемата екранна снимка на функцията, споделена от изданието, ще можете да клонирате гласа си и да го използвате във видеоклипове на TikTok. "Създайте AI версия на гласа си само за 10 секунди! Ще можете да го използвате с текст в реч във видеоклиповете на TikTok", гласи скрийншотът.

В снимката на екрана се споменава, че TikTok ще обработи запис на гласа ви и ще използва информацията, за да генерира глас с изкуствен интелект. Според уебсайта ще трябва да прочетете определен текст, предоставен от приложението, и да запишете гласа си чрез потребителския интерфейс. То обаче не успя да генерира никакви гласови проби, тъй като в момента не се появи никакъв текст, а ръчното натискане на бутона за запис доведе до грешка.

Генерираният от вас глас с изкуствен интелект ще остане само за устройството и можете да го изтриете по всяко време от библиотеката с гласове, като по този начин ще попречите на други да използват гласа ви в своето съдържание. Възможно е потребителите да трябва да записват гласа си само веднъж и да добавят ИИ глас във видеоклипове с помощта на функцията "текст в реч".

В свързани новини компанията, притежавана от ByteDance, започна да разпространява своето приложение за споделяне на снимки TikTok Notes след месеци на слухове и спекулации. Приложението, разкрито по-рано в APK teardown, работи подобно на Instagram на Meta и ви позволява да споделяте снимките си с други потребители. Въпреки че приложението засега е достъпно само в някои региони, възможно е да използвате TikTok Notes чрез съществуващия си профил в TikTok.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая