Изглежда, че всичко е по-скъпо в наши дни и толкова много от най-добрите смартфони с Android струват цяло състояние. И ако сте от онези фенове на смартфони, които се радват на неща като сменяеми батерии, аналогов жак за слушалки и поддръжка на microSD, трябва да имате чувството, че получавате все по-малко и по-малко за парите си всяка година. Все пак не сме загубили надежда, защото сега TCL пуска Ion X както с много от тези ретро функции, така и със супер достъпна цена.

Новият TCL Ion X е бюджетен телефон отвсякъде. 2 GHz MediaTek Helio G25 чип с 4G свързаност захранва телефона, който TCL оборудва с 3 GB RAM и 32 GB памет. Отвън той разполага с 6-инчов LCD панел с размери 1440x720 пиксела, 5 MP селфи камера в дебелия горен панел и единична 13 MP задна камера. Този вид оформление звучи положително старомодно по съвременните стандарти, но е приятно на фона на стандартните конфигурации днес.

Ако някога ви се наложи да добавите малко повече място, винаги има опция да поставите microSD карта и ако попаднете в цикъл на зареждане, изваждането на батерията отнема само няколко минути. Благодарение на ефективния чипсет батерията от 3000 mAh трябва да издържи в този телефон доста дълго и ако започне да губи заряд след няколко години, смяната ѝ ще бъде моментална.

През последните пет години критерият за най-добрите бюджетни смартфони с Android се подобри значително. Все още обаче има голям брой купувачи, които нямат хиляди или дори стотици долари, които да похарчат за нов смартфон. TCL е една от малкото марки, които все още правят достъпни устройства с Android и не се оплакваме, когато видим тези силно харесвани в миналото функции на Ion X.

TCL Ion X работи с Android 12 и изглежда от него ще стане страхотен резервен смартфон или просто средство да преживеете носталгичните славни дни на по-ранните смартфони с Android.

Снимка: TCL

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: