На шега или не, Windows 95 е операционната система, която днес се използва, за да измерим какво е възможно на едно модерно устройство. Вече видяхме популярната операционна система на Microsoft да върви на Apple Watch, Android Wear и дори на Xbox Onе.

Днес някой е направил още една крачка напред и е превърнал Windows 95 в приложение, което може да подкарате на macOS, Windows и Linuх.

Отговорен за това е разработчикът Феликс Ризеберг, който позволява на обзетите от носталгия потребители да се забавляват с Windows 95 в тази неочаквана форма.

Популярни приложения като Wordpad, MS Paint и Minesweeper работят съвсем добре, но за съжаление Internet Explorer не е съвсем функционален, тъй като отказва да зарежда страници – но пък от друга страна браузърът на Microsoft по принцип винаги е бил познат с интересния си характер.

Приложението е с размер само 129 МВ и заема около 200 МB RAM дори когато активирате всички системни функции, програми и игри на стария Windows 95.

Дори да се натъкнете на някакъв проблем с приложението, винаги може просто да го рестартирате от вътре и да започнете отново.

Тагове: