AnТuTu публикува месечната си топ 10 класация за най-добрите апарати от висок и среден клас от Android. Данните са събрани за периода между 1 и 31 декември и на първо място е новият Xiaоmi Mi 11, което е логично, защото той е единственият телефон на пазара за този период с актуалния чипсет Snapdragon 888. Във врата му дишат Mate 40 Pro+ и Mate 40 Pro на Huawei, захранвани от собствения чипсет Kirin 9000 на компанията.

Месечната класация няма телефони с Exynos, но това е логично, тъй като флагманският чипсет на Samsung не е толкова добър, колкото своя конкурент Snapdragon 865 и изостава дори още повече от актуализирания 865+.

Само трима производители имат телефони в списъка – Huawei, Xiaomi и vivo.  

На пръв поглед топ 10 на апаратите от среден клас е малко по-разнообразен, но всъщност първите осем места са заети от марки на Xiaomi и Huawei. Орро Reno 5G успява да се вмести на девето място, следван от дъщерната марка Realme и нейния Q2 Pro 5G, който е наличен само в Китай.  

Що се отнася до чипсетите, телефоните с Kirin 985 и Dimensity 820 преобладават, тъй като имат значителни предимства пред останалите.

Със сигурност в следващите месеци тази класация ще се промени значително, тъй като се задават много нови модели.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи

 

Тагове:
Още от Tech