Apple ще започне масовото производство на iPhone 13 в Индия от февруари 2022 г. Това показва, че гигантът се опитва да намали зависимостта си от Китай като основна производствена база. Още през 2019 г. стана ясно, че Apple иска да изнесе до 30 процента от своето производство извън Китай.

Според последни данни от индийските медии пробното производство на iPhone 13 в Ченай вече е започнало и се очаква от февруари заводът на Foxconn да заработи на пълни обороти. Произведените там iPhone 13 модели ще бъдат както за домашния пазар, така и за износ.

Според данните Apple ще изработва стандартния iPhone 13 и mini версиите за Индия, тъй като те са по-популярни там. Към момента най-продаваните телефони в Индия са iPhone 11 и iPhone 12. Тези два iPhone модела се произвеждат в завода на Foxconn в Индия, а второто поколение iPhone SE – в завода на Уисторн.    

Както обикновено най-новите iPhone модели се представят чудесно на глобалния пазар, но доклад от октомври загатна, че дори Apple не е имунизиран срещу недостига на чипове и производството на iPhone 13 ще бъде намалено с 10 милиона бройки. За да видим как ще се представи iPhone през празничното тримесечие на годината, ще трябва да изчакаме следващите финансови резултати в началото на 2022 г.

Снимка: Apple

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

 

Тагове: