Ново проучване, базирано на рейтинг от IMDB, сочи, че Apple TV+ има най-висококачественото съдържание в сравнение с конкурентите Netflix, HBO Max, Prime Video, Disney+ и Hulu.

Според анкетата заглавията в каталога на Apple TV+ имат най-висок среден IMDB рейтинг (7.24). Цели 86 процента от тези заглавия попадат в категорията Good и Еexcellent, което също е водещ показател. 4К съдържанието в Apple TV+ също е по-високо оценено от това при останалите платформи, като НВО Мах е на второ място, следван от Netflix и Disney+. Големият проблем на Apple TV+ обаче не е качеството, а количеството, защото в каталога има само 65 продукции.

„Като най-нова стрийминг услуга Apple TV+ е избрала да преследва високото качество като характеристика, с която да се отличава от останалите. Това е логично, като се има предвид, че всички останали продукти на Apple също са известни с високото си качество“, се казва в обобщението на проучването.

Apple TV+ има и един от най-високо оценяваните документални филми на име Tiny World, който има рейтинг 9 в IMDB.

По-малко от две години след премиерата си продукциите в каталога на Apple TV+ вече са събрали общо 345 номинации и награди, включително за престижни церемонии като „Еми“, „Златен глобус“ и др.

Снимка: Apple

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот