Тенденциите са интересно явление - векове наред златото, диамантите и луксът бяха синоним на “богаташки” статус и високо социално положение. Но все по-често виждаме, че “първенците” на деня като че ли въобще не се интересуват от подобни символи на демонстрация. Облеклото им е семпло, без излишни аксесоари, а все по-често ангажират цели звена в управляваните от тях компании да създават концепции за устойчивост. Ето защо от Caviаr са решили да обърнат внимание и на онази част от потребителите, които се интересуват от екологичната страна на продуктите. Този път вместо от злато изработеният от компанията заден панел е обогатен с екологично чисти, естествени и напълно биоразградими материали, които са естествено ароматизирани. Към момента концепцията е съсредоточена върху iPhone 12 Pro, но се очаква съвсем скоро да се прехвърли и към предстоящите iPhone 13 Pro / iPhone 12s Pro. Както знаете, Caviаr разработва дизайнерски луксозни версии на телефони на Apple и Samsung, като за екологичната си колекция те използват червен махагон, който не се разширява, не се свива и е устойчива на влага. За да постигне перфектни линии, панелите се изрязват със специален нож, което допринася за приятното усещане. Тук идва и Caviаr врътката: за да се отличават, екологичните им варианти са четири: смляно кафе и ванилия на цена 6140 щатски долара за iPhone 12 Pro с 128 GB и 6680 долара за iPhone 12 Pro Max.

Вторият вариант е с аромат на пикантна роза, третият с метличина от алпийските региони, а четвъртият със слама и лайка.

Странното е, че докато панелите с роза и метличина са на еднаква цена: 5980 долара за iPhone 12 Pro и 6520 долара за iPhone 12 Pro Max,

то сламата и лайката са доста по-ценни от всички и за тях се заплаща съответно 6220 долара за iPhone 12 Pro и 6760 долара за iPhone 12 Pro Max.

Ароматите на естествените материали могат да се усещат в продължение на три месеца, а когато отслабнат, панелът може да се напълни отново. По този начин ще продължите да се наслаждавате на свежо ухаещ iPhone. Не сме сигурни дали това е най-удачният начин да се похарчат близо 7000 долара, и ако вие сте на същото мнение - просто грабвайте раниците и се разходете по планинските пътеки, докато лятото е все още тук.

Снимки: Caviar/LetsGoDigital

Виж още: Вижте най-новите слухове за iPhone 13, Apple Watch 7 и iPad!