Nintendo обяви, че подготвя филм за Legend of Zelda на живо, и спекулациите за кастинга вече започнаха. 
Проектът очевидно е в процес на разработка от известно време, като Уес Бол вече е определен за режисьор. Филмът ще бъде копродуциран от представителя на Nintendo Шигеру Миямото и председателя на Arad Productions Ави Арад. 
Основател и бивш главен изпълнителен директор на Marvel Studios, Арад е продуцент на дълъг списък от филми, като Morbius, Uncharted и Spider-Man: Across the Spider-Verse. Той е изпълнителен продуцент и на трите филма Spider-Man с Том Холанд.  
"От много години работя по филма на живо по Legend of Zelda с Ави Арад-сан, който е продуцирал много мегахитови филми", написа Миямото в официалния профил на Nintendo в X / Twitter.  
"Помолих Ави-сан да продуцира този филм заедно с мен и сега официално започнахме разработката на филма, като самото Nintendo участва активно в продукцията. Ще отнеме време до завършването му, но се надявам, че с нетърпение очаквате да го видите."


Deadline съобщава, че адаптацията ще бъде написана от сценариста Дерек Конъли. Преди това Конъли е писал Jurassic World, Detective Pikachu и е съавтор на историята за Star Wars: The Rise of Skywalker. 
Не са публикувани подробности дали филмът ще се основава на някоя от видеоигрите от франчайза, или ще следва оригинална история. Филмът ще бъде съфинансиран от Nintendo и Sony Pictures Entertainment, като последните ще се погрижат и за глобалното разпространение по кината. 
Холивудските амбиции на Nintendo вероятно са били подсилени от неотдавнашния успех на филма The Super Mario Bros. Movie. Адаптацията на видеоиграта спечели 1.3 млрд. долара в световния бокс офис, което я превърна във втория най-голям анимационен филм в историята. Освен това в него бяха направени някои доста драстични промени в емблематичния глас на Марио, което показва, че публиката вероятно няма да се притесни, ако Линк най-накрая наруши прочутото си мълчание. 

Снимки: Nintendo

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch може да разполага с двойка свалящи се екрани