Повечето популярни услуги за стрийминг предлагат към платените абонаменти настройка за качеството на hi-fi стрийминг. Тази опция ви позволява да чуете по-големи детайли, точно както биха го чули творците, когато създават музикалните произведения. Apple Music, Deezer и Tidal предлагат hi-fi стрийминг на определена цена, но Spotify не осигурява дори на Premium абонатите си по-високо аудио качество. Компанията потвърди плановете си да предостави hi-fi опция на клиентите през 2021 г., но срокове за изпълнение на обещанието не бяха поставени. Проучване, представено наскоро на потребител на Spotify, предполага, че може да не се наложи да чакаме още дълго, но цената за това може да е изключително висока.

Reddit потребителят nearlymind анулира абонамента си за Spotify Premium, за да премине към Apple Music, но Spotify представи проучване, питащо дали не би обмислил плащане за Spotify Platinum през следващите 30 дни. Ако се вярва на тази информация, можем да се досетим, че Spotify Platinum ще дебютира през ноември. Предимствата на новия план включват поддръжка на hi-fi стрийминг, Studio Sound, помощна програма за тунер за слушалки, Audio Insights, Library Pro, Playlist Pro и ограничени подкасти Spotify, поддържани от реклами.

Въпреки че проучването не го заявява директно, потребителят вярва, че Playlist Pro ще прилича на функцията Smart Playlists на Apple Music, която автоматично добавя песни към плейлистата, ако отговарят на вашите предварително зададени критерии за този списък. Изглежда, че Library Pro може да бъде като библиотеката на Apple Music, където потребителите могат да редактират метаданни за песни, включително изпълнители, албуми и жанр. Да се ​​надяваме, че това е така и потребителите на безплатно ниво не губят поддръжка за функции за управление на библиотека и плейлисти.

Ценообразуването на Spotify за ниво Platinum, ако приемем, че това е насочената към потребителите марка, е доста амбициозно. Проучването предполага, че ще трябва да плащате 20 долара месечно за това. За да разгледаме ситуацията в перспектива, Spotify Premium струва наполовина по-малко от 10 долара на месец. Докато конкуренти като Apple Music и Amazon Music предлагат стрийминг без загуба на качество и hi-fi за приблизително същата сума, предполагаемата цена на новия абонаментен план на Spotify ще бъде по-скоро в съответствие с Tidal, с неговите 20 долара за HiFi Plus ниво за аудиофили.

Напоследък около Spotify hi-fi не се вдига голям шум и проучването предполага, че компанията все още проучва каква сума аудиофилите са готови да отделят доброволно за тази функция. Проучването предполага, че внедряването може да се случи в рамките на един месец, но няма официално потвърждение от компанията. Засега всички ще трябва да изчакваме, така че ако искате hi-fi качество, превключването към друга услуга за стрийминг не е много трудно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Philips Fidelio В95: модерният начин да гледате филми и слушате музика