Компанията, която стои зад миналогодишния скандален генератор на епизоди на South Park чрез изкуствен интелект, стартира днес собствена платформа за създаване, която позволява на потребителите да създават свои собствени телевизионни предавания с изкуствен интелект.

The Simulation (бивше Fable Studio) обяви 10 телевизионни предавания (уеб сериали), създадени с Showrunner - системата на компанията за преобразуване на текст в епизод, всяко от които е в различен стил - от аниме, през стил на Pixar до изрязания стил на South Park.

„Това е Netflix на изкуствения интелект“, каза ми основателят и главен изпълнителен директор Едуард Саачи. „Гледайте епизод или направете епизод.“

Hutzpa!, Exit Valley, Pixels, Sim Francisco и What We Leave Behind са поредици, чието действие се развива във виртуалния свят на Sim-Francisco. Със задаване на 10 до 15 думи потребителите могат да генерират сцени и епизоди с продължителност от 2 до 16 минути, всички с диалог, глас, редактиране, различни видове снимки, последователни герои и развитие на историята с помощта на изкуствен интелект. Тези, които искат да навлязат по-дълбоко, могат да редактират сценариите на епизодите си, кадрите, гласовете и да преработват епизоди, но Showrunner е насочен към нетехнически и непрофесионални потребители.

„Генерирането на нов телевизионен сериал трябва да бъде толкова лесно, колкото да прегледате Netflix за сериал“, казва Филип Маас, косъздател на Showrunner.

Като част от старта в четвъртък Showrunner пусна два епизода на Exit Valley, сатира за Силициевата долина с участието на емблематични фигури като Илон Мъск, Марк Зукърбърг и Сам Олтман. Шоуто е анимационна комедия, която цели 22 епизода в първия си сезон, някои от които са направени от Fable, а останалите - от потребителите, и са подбрани от жури от режисьори и творци. Действието на другите предавания като Ikiru Shinu и Shadows over Shinjuku се развива в Нео-Токио, в различни аниме светове и ще бъде отворено за взаимодействие с потребителите по-късно тази година.

Компанията включи тийзъри за много от 10-те предавания, които обяви в четвъртък. Exit Valley е на разположение за всички алфа-потребители, а останалите се правят от създатели на съдържание.

Снимка: Unsplash/Showrunner

Виж още: Ако използвате някои от тези пароли, незабавно ги променете