Apple може да няма кой знае каква полза от NVIDIA, след като стана ясно, че платформата Apple Intelligence ще се захранва от чипове, създадени от Google, но това не значи, че обратното също е валидно.

Оказва се, че NVIDIA използва шлема за добавена реалност Apple Vision Pro, за да разработва и управлява своя хуманоиден робот. Видеото по-долу е част от кампанията на NVIDIA да рекламира нейните достижения в областта на потребителската роботика.

В текста на съобщението за пресата Apple Vision Pro се появява два пъти като инструмент за управление на роботите на NVIDIA във връзка с микроуслугата MimicGen NIM:

"Обучението на моделите на основата на хуманоидни роботи изисква невероятно количество данни. Един от начините за събиране на данни от човешки демонстрации е използването на телеоперация, но това става все по-скъп и продължителен процес".

"Референтният работен процес за телеоперация с помощта на NVIDIA AI и Omniverse, демонстриран на конференцията за компютърна графика SIGGRAPH, позволява на изследователите и разработчиците на ИИ да генерират огромни количества синтетични данни за движение и възприятие от минимално количество дистанционно заснети човешки демонстрации".

"Първо, разработчиците използват Apple Vision Pro, за да заснемат малък брой демонстрации с телеоперация. След това симулират записите в NVIDIA Isaac Sim и използват микроуслугата MimicGen NIM, за да генерират синтетични набори от данни от записите".

Инициативата Project GR00T на NVIDIA за обучение на хуманоидни роботи с реални и синтетични данни се разработва в лабораторията "Айзък".

Снимка: Unsplash

Виж още: Разплащанията и спестяването стават още по-лесни с новите функции на картата neon на tbi bank