Може би сте се сещали да играете с Amazon асистента Alexa някои популярни игри като “Истина или не”, някоя модифицирана версия на викторина, Бинго, Камък-Ножица-Хартия и т.н. Но това, за което може би не сте се досещали, е, че изкуственият интелект може да бъде и ваш опонент в няколко настолни игри.

Съответно, ако не ви достига един играч, Alexa идва на помощ. Освен че ще е един достоен съперник, асистентът ще разясни правилата, като зорко следи те да се спазват от всички участници, ще води надеждна справка за резултата и дори ще награди победителя накрая.

Всичко това може да се случи при няколко условия: едното е да разчитате на Alexa приложението, инсталирано на телефона ви. Разбира се, опцията да използвате някоя от колонките Echo е в пъти по-вълнуваща, защото най-малкото добавя и усещането за физическо присъствие. Но може би най-важно е задължението на всеки един от играчите да съобщи своя ход на глас.  

Игрите, в които можете да използвате възможностите ѝ, са: Ticket to ride, St. Noire, Ravensburger kNOW!, When in Rome, Escape Room in a Box.
Мнозина от вас се надяват да напишем и Monopoly, но в синхрон с отличителните ѝ характеристики създателите ѝ са решили да си имат своя собствена система във версията Monopoly: Voice Banking.

Снимки: shutterstock

Виж още: PlayStation 5 – скорост, мощ и светло бъдеще (РЕВЮ) 

Още от Play