Apple и BMW може би са в процес на преговори за партньорство за производство на електрически автомобил, след като германският автомобилен производител съобщи, че Тим Кук и негови колеги от Apple са били на посещение в BMW през миналата година. Кук е присъствал на заседание в централата на автомобилната компания, докато другите му спътници са били на обиколка в завода в Лайпциг.

"Ръководителите на Apple бяха впечатлени от факта, че сме изоставили традиционните подходи към производство на коли и сме започнали отначало", казва представител на BMW пред Ройтерс.

В момента от BMW заявяват, че нямат планове да работят заедно с Apple върху лек автомобил, но въпреки това източници от компанията твърдят, че вратата е оставена отворена за "проучвателни разговори". Една от областите на интерес за Apple е BMW i3, електрическият градски автомобил, известен със своя отличителен дизайн и високо ниво на технологии.

Според вътрешен човек, запознат с преговорите, Apple изглежда силно желае да проучи вътрешното развитие на превозно средство - нещо, за което има слухове от началото на годината.

Друга тема на разговори с BMW може да се отнася и за софтуерни продукти като CarPlay, който позволява да изберете приложения и услуги от свързан iPhone и те да бъдат показани на интегрирания екран в превозното средство. Apple е отказала да коментира доклада на Ройтерс.

Източници сочат, че от BMW внимават да не дадат прекалено голяма роля на Apple, ставайки неин доставчик на части за кола, която би могла да стане изключително популярна.


Прочетете още: Автомобилната компания Faraday Future със заявка да надмине Tesla Motors през 2017 г. 

Тагове: