Мистериозната автомобилна стартираща компания Faraday Future обещава да надмине Tesla по успех и да привлече нейните таланти. Основана през 2014 г., калифорнийската компания вече нае служители от конкурентни автомобилни компании, включително няколко с опит в утвърдени EV проекти. Faraday Future вече усилено работи за развитието на своя първи - досега публично неназован - модел, който, ако всичко върви по план, трябва да бъде в продажба през 2017 г.

Неназованият модел на Faraday Future - или FF - се води от продуктовия архитект Ник Сампсън, преди това служител на Tesla. Старши директор за задвижващата система е Силва Хити, по-рано отговарящ за задвижващата система на Chevrolet Volt.

Технологията на батериите се разработва от бившия SpaceX инженер Потер Харис. Според оскъдната информация до момента мощността на батерията на FF ще е 15 процента по-висока от 85 кВт/час батерията на Tesla Model S.

Същата ​​технология при батерията ще бъде използвана за различни модели превозни средства на Faraday Future, макар и с различен капацитет на пробег.

Изграждането на успешен електрически автомобил от нулата не е лесно начинание и дори установените автопроизводители намират задачата за трудна.

Предполага се, че ще научим повече за плановете на Faraday Future с наближаването на 2017 г.

 

Прочетете още: Uber иска да купи близо 500 000 самоуправляващи се автомобила от Tesla Motors?