Приложението Mail на вашия iPhone се е подобрило значително през годините, но по някаква причина Apple никога не ви е позволявала да добавяте хипервръзки към имейли. Ако искахте да споделите връзка с някого в iOS, трябваше да копирате грозния URL адрес в средата на съобщението си, докато на настолния компютър беше лесно да добавите тази връзка към съответната дума или фраза. 


Това най-накрая се променя с iOS 17: наред с други забавни скрити функции в новата актуализация приложението Mail вече поддържа хипервръзки в текста. Докато можете да изчакате Apple да актуализира официално вашия iPhone следващия месец, можете да я изпробвате още сега, ако инсталирате бета-версията на iOS 17. Въпреки че не препоръчваме да инсталирате бета-версията на основния си iPhone, функцията е достъпна за всеки, който иска да я изпробва. 
Копирайте URL адреса, към който искате да поставите хипервръзка. След това отворете Mail и започнете нов имейл или изберете да отговорите на съществуващо съобщение или да го препратите. Въведете съобщението си, след което изберете думите, които искате да свържете. Това ще отвори плаващо меню с обичайните опции за форматиране. В iOS 17 обаче това меню има нова опция, наречена "Добавяне на връзка". Докоснете я, натиснете Paste и сте готови. 
Дори ако вашият iPhone е заседнал на iOS 16 или по-стара версия, все още можете да прикачвате хипервръзки към текст в приложението Mail - но това зависи от хак от приложението Shortcuts на Apple. Методът за добавяне на хипервръзки в iOS 17 е много по-удобен и работи дори в приложението Notes на Apple. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Подрастващите все по-често заменят своя лъскав iPhone за обикновен модел телефон