Отговорът на въпроса кой е верифициран в Twitter, би трябвало да е кратък и ясен. Но не и след като Илон Мъск придоби платформата и се случиха куп промени като например верификацията да струва 20 долара под формата на месечна такса; или пък 8 долара, или пък да има и допълнителен сив надпис official; или пък не?; или все пак да има?  
Както виждате, в рамките на една седмица няма финално решение или както е прието да се каже по по-елегантен начин - ще бъдат изпробвани много решения, докато не се разбере кое от тях работи. Но ако обичате Twitter, най-вероятно си задавате въпроса как да разберете кой акаунт е действителен или поне кой си е заплатил за да бъде „верифициран“. Можем да кажем, че и това е начин да разграничите „благородниците“ от „селяните“, но терминологията я оставяме на Мъск.  
Междувременно можете да разчитате на разширението за браузър Eight Dollars, което е ориентир за това кой е действително „верифициран“ и кой е заплатил за тази услуга прословутите 8 долара (не че първата група не трябва да плащат, но все пак).

Първоначално приложението е разработено за Chrome, но дизайнерът от Нова Зеландия Уолтър Лим казва, че трябва да работи с Microsoft Edge, както и с Firefox и скоро може би със Safari. Инсталирането на която и да е от тях ще отнеме малко допълнителна работа: добавката в момента е достъпна само в GitHub и трябва да се инсталира ръчно с помощта на режима за програмисти на браузъра. Все пак внимавайте да не попаднете на някое измамно копие, защото в днешно време е трудно да се прецени кое е по-голямото зло - злоупотребата с лични данни или разпространението на дезинформация.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Над 1 милион потребители на Twitter може да са спрели акаунтите си след идването на Илон Мъск