Според анализатора на тема дисплеи Рос Йънг условно нареченият iPhone 17 Pro ще бъде първият iPhone с технология за идентификация на лицето под панела.

В актуализирана информация, споделена по-рано тази седмица в Twitter, Йънг твърди, че технологията за Face ID под дисплея все пак ще бъде придружена от кръгъл изрез за предната камера. Очаква се това изпълнение да се запази до Pro моделите iPhone през 2027 г., които също ще преместят камерата под дисплея за постигане на истински "цял екран".

Прогнозата се различава от първоначалното предположение на Йънг, споделено през май 2022 г. Преди това той очакваше моделите iPhone 16 Pro от 2024 г. да бъдат първите, които ще разполагат с технологията Face ID под панела. Миналия месец Йънг заяви, че това едногодишно забавяне се дължи на "проблеми със сензора". Промяната означава, че двата изреза за дисплея, които понастоящем съставляват динамичния остров, очевидно ще се запазят непроменени през трите последователни Pro поколения iPhone.

Йънг каза също, че стандартните модели iPhone 17 ще възприемат ProMotion - функция, която понастоящем е ексклузивна за устройствата от висок клас на Apple.

Снимка: Unsplash

Виж още: Задължително запомнете този iPhone трик

 

Тагове: