Мобилната комуникация е извървяла доста дълъг път, но същото можем да кажем и за индустриализацията, което означава, че градовете и улиците им са още по-шумни от когато и да било. Дори и да сме свели телефонните разговори до минимум, те все още си остават един от най-бързите начини за комуникация, но не и най-ясния - винаги има риск нещо да остане недоразбрано заради прекалено силен околен шум.  
По информация на 9to5Mac, с цел да разреши проблема Apple добавя режим за изолиране на гласа по време на телефонните разговори като част от iOS 16.4. Според Apple режимът Voice Isolation "дава приоритет на гласа ви и блокира околния шум около вас, което е просто решение за по-ясен звук по време на телефонни разговори".

  
Тази функция не е непременно нова за iOS. Apple я включи като част от iOS 15 още през 2021 г., както и обратната опция Wide Spectrum, която усилва фоновите звуци. Тези функции бяха налични само за аудио и видео разговори чрез FaceTime.  
Към момента актуализацията 16.4 все още не е излязла, но има публична бета-версия, която всеки заинтересован може да изпробва. Разбира се, трябва да знаете рисковете, преди да инсталирате бета-софтуер на личното си устройство. Макар че не чуваме за бета-версии на Apple, които да се провалят много често, инсталирането на незавършен софтуер на вашето устройство може да доведе до непредвидими грешки и проблеми. Ако се наложи да премахнете бета-версията и да инсталирате редовната версия на устройството си, може да загубите всички данни, които не са архивирани предварително в подходящ източник.  
За да използвате Voice Isolation при следващия си телефонен разговор (при условие че използвате iOS 16.4 или по-нова версия), трябва да се обадите на някого. В Control Center изберете Mic Mode, а след това Voice Isolation. Това е всичко! Вашият iPhone ще се фокусира върху гласа ви и ще ви накара да звучите по-добре от всякога. 

Снимки: Unsplash

Виж още: iOS 17 ще донесе няколко изключително искани нови функции

Тагове: