Докато компаниите публикуват своите отчети за първото тримесечие, а сценаристите в Холивуд стачкуват, премиерните заглавия продължават да се увеличават, което означава, че е време да планираме какво да гледаме през месец май.  
Неписан закон е, че щом лятото започне да намеква за себе си, е по-добре да гледаме нещо леко, разтоварващо и по възможност - забавно. Ако сте почитатели на анимацията и иконични гейминг герои, със сигурност ще ви допадне The Super Mario Bros. Movie. Друг доста популярен избор са летните блокбъстъри и всъщност точно от тях започваме: 

Guardians of the Galaxy Vol. 3 

Групата от Guardians of the Galaxy извървя дълъг път - Крис Прат отдавна не е забавното момче от Parks and Recreation, някои все още не осъзнаваха, че Зоуи Салдана играе главна роля в Avatar (нещо, което към днешна дата изглежда невъзможно дори да се предположи), Дейв Баутиста полагаше доста усилия да излезе от имиджа, създаден от WWE. Дори двете най-големи звезди на филма - Брадли Купър и Вин Дизел - играеха съответно енот и дърво. Днес този актьорски състав се намира на предните редици на Холивуд и се събират за последен път, защото Guardians of the Galaxy Vol. 3 е завършека на поредицата. Това отчасти се дължи на факта, че Баутиста и Салдана напускат вселената на MCU, а Джеймс Гън се прехвърля към DC Studios. Дали при тази емоционална среща пазителите ще успеят да съхранят Rocket и да предотвратият гибелта на Вселената? Ще разберем на 5 май, когато е официалната премиера.

 
The Mother 

Въпреки че заглавието е леко объркващо и не заявява особено ясно какво да очакваме от него, ние сме тук, за да направим кратко резюме, за да не се налага да се чудите дали сте попаднали на източноевропейска драма, скандинавски хорър или сладникава американска комедия. Нека започнем от това, че става въпрос за екшън и в главната роля е Дженифър Лопес. Преди това да ви е отказало, Лопес всъщност е бивш наемен убиец, който изоставя смъртоносната си професия, за да защити дъщеря си, след като сделка с ФБР се проваля. Както обаче се досещате, не всичко е цветя и рози и дъщерята бива отвлечена. Майка й не губи време в ронене на сълзи (въпреки началните сцени в трейлъра), а започва да преследва, измъчва и обстрелва всеки, до когото по някакъв начин са довели следите. Разбираме, че първата ни асоциация с Лопес е мултимилиардна музикална звезда, която за развлечение снима филми като Marry Me, Second Act и Hustlers, но ако сте в настроение за нещо шпионско, Netflix е готов да ви го предложи на 12 май.  


FAST X 

Тук не знаем как да започнем - всички знаем за поредицата "Бързи и яростни" и трябва да признаем, че през последните няколко епизода нещата минаха доста овтъд историите на група улични автомобилни състезатели. Изпитания има, но те са от колосален характер. Дом Торето (Вин Дизел) е изправен пред друг претендент от миналото си - Данте Рейес (Джейсън Момоа). Рейес, разбира се, жадува да отмъсти за смъртта на баща си - наркобарона Ернан Рейес. Той обединява сили с Шифър (Чарлийз Терон), кибертерорист и злодей от предишните два филма, за да навреди на Дом и неговите близки. Като запазена марка изпълненият с екшън трейлър обещава да бъде толкова нелеп и забавен, колкото винаги, докато Дом отново събира екипа си, за да защити семейството си. В кината от 19 май.  


White Men Can't Jump 

Римейкът не само е с премиера на същата дата като FAST X, но и отваря рана в сърцата на феновете на иконичното заглавие от началото на 90-те. Както знаем, преповтарянето на една история почти винаги е лоша идея, а когато всички знаем историята благодарение на Уесли Снайпс и Уди Харелсън - ами очакванията са вече изстреляни отвъд всякакви предели. Но нека да се придържаме към идеята: Синкуа Уолс е в ролята на Камал, а Джак Харлоу е Джереми. Подобно на първия филм, Камал и Джереми изнудват играчите, за да спечелят пари, като кулминацията е доходоносен баскетболен турнир с голяма награда от 500 000 долара. Да кажем, че ако не сте милениъл, който е бил зашеметен от филма през 1992, може би ще откриете магия в историята. Можете да го откриете на 19 май, Hulu.

 
The Little Mermaid

 

И нека завършим с още по-голяма драма - този път холивудска с аромат на Disney. Ако имате поне най-малка представа от митология, ще знаете, че русалките са жестоки същества. Ако пък сте чели "Малката русалка" от Андерсен, ще знаете, че финалът е изключително драматичен (и ужасяващ според някои съвременни родители). И с много усилия Disney успяха да извадят нещо доста позитивно, когато се появява анимацията The Little Mermaid от 1989. Ариел е изключително непослушна червенокоса русалка, която нарушава всички заповеди на морския свят, но в крайна сметка краят е щастлив и злата Урсула е прободена и унищожена завинаги (все пак трябва да има малко ужаси, не може без тях). Сега обаче компанията запазва линията си великите истории да бъдат пресъздадени от актьори, което обаче се случва с променлив успех. Най-големият проблем се оказа изборът на Хали Бейли за главната роля и няма как да спестим, че не става въпрос за актьорски възможности, а за цвят на кожата. Все пак историята е същата - Ариел иска да стане част от човешкия свят и сключва сделка със злата морска вещица Урсула (Мелиса Маккарти). За да спечели принц Ерик (Джона Хауър-Кинг), Ариел трябва да размени гласа си за човешки крака. Разбира се, планът се обърква, но краят би трябвало да е щастлив. Първоначално трейлърът получи смесени реакции заради разклатеното CGI и ангажимента за създаване на реалистични животни. Саундтракът обаче е фантастичен, а децата ще се увлекат по тази история, така че мнозина залагат, че това ще се превърне в следващия милиарден успех на Disney. 
В кината от 26 май.  

Снимки: YouTube

Виж още: Първият професионално заснет в Космоса филм взриви руския боксофис

Тагове: