Серията Galaxy Z Fold се състои от най-сложно проектираните смартфони на Samsung, които са и сред най-добрите модели, които можете да закупите. Интригуващият дисплей трябва да е достатъчно надежден, за да може да изпълнява всички свои функции и в същото време да устои на сгъванията. На Fold му се наложи да измине дълъг път, но резултатът определено си заслужава. Сега, ако вярваме на новата информация, идваща от Южна Корея, е време да видим нещо ново в предстоящия Galaxy Z Fold 5.

Naver споделя (цитирайки свои източници), че следващият сгъваем фаблет на Samsung ще включва нова панта. Това е дизайн, патентован от Samsung през 2016 г., но всъщност гигантът не го е използвал до този момент. На свой ред сайтът SamMobile предполага, че компанията може да е искала да запази водоустойчивостта IPX8, а промяната ще спомогне за това.

Дизайнът на компонента ще позволи на устройството да се сгъне напълно, без празнина между горната и долната половина на дисплея, когато е затворен – нещо, което всичките му предшественици не са успели да направят.

Схемите от патента показват, че самата панта също така ще позволи на панела да заеме формата на водна капка в средата му, докато е в затворено положение – подобно на това, което се вижда при Moto Razr, – потенциално намалявайки напрежението върху тази част от екрана.

Ще трябва да изчакаме още няколко месеца, преди да видим как изглежда Galaxy Z Fold 5. Надяваме се, че слухът ще накара конкурента Oppo Find N да се поизпоти, борейки се за потребителския интерес, а междувременно в центъра на нашето внимание засега остава предстоящата серия Galaxy S23.

Снимка: Unsplash

Виж още: Софтуерът зад камерата на Galaxy S23 може да ви спечели с тези нови трикове