Слуховете за Galaxy S23 се увеличават преди предстоящото на 1 февруари събитие Unpacked на Samsung и подобренията на камерата изглежда са обща тема на тазгодишното издание. S23 Ultra трябва да има впечатляваща 200 MP основна камера, докато стандартните S23 и S23+ трябва да имат леко преконфигурирана конфигурация от три камери. Но хардуерът е само част от уравнението - в ера, в която обработката на изображения се е превърнала в основната разлика между системите за камери на смартфони, софтуерните функции стават все по-важни.

Скорошен доклад от SamMobile ни дава представа за три нови софтуерни функции, които може да се появят в серията Galaxy S23 на Samsung. Първият е нов режим на снимане, вероятно ексклузивен за S23 Ultra, който ще ви позволи да заснемате хиперлапс видеоклипове на небето. Изтекли тийзър видеоклипове, които бяха публикувани в Twitter от профила Ice Universe, включват изображения на нощното небе, насложени върху задните камери на S23, така че видеоклиповете с хиперлапс небе изглеждат в съответствие с темата на Samsung за тази версия.

Втора нова софтуерна функция на камерата ще ви позволи да използвате Pro Mode на предната камера. Източникът не е сигурен за наличността на модела тук, но спекулира, че и трите нови модела могат да имат достъп до тази функция. Професионалният режим на системите за задна камера на Samsung предлага подробни контроли върху експозицията, ISO, баланса на бялото, диафрагмата и скоростта на затвора и позволява ръчни настройки на фокуса. Очакваме същите тези функции да бъдат налични в селфи камерата с този нов режим на снимане.

И накрая, съобщава се, че Samsung ще ви позволи да запазвате 50-мегапикселови RAW файлове с изображения заедно със стандартния постобработен JPG формат: значително подобрение спрямо 12 MP RAW снимки, записвани от предишни модели. SamMobile спекулира, че тази функция може да е достъпна и за трите модела Galaxy S23, но алтернативно обяснение може да бъде, че само S23 Ultra получава тази функция, тъй като математиката ще провери дали 200 MP сензорът на премиум модела е бил групиран в съотношение 4:1.

Ще трябва да изчакаме някои практически тестове със снимки от реалния свят, но тези функции, съчетани с подобрен хардуер и съществуващ софтуер като Samsung Pro RAW, наистина биха могли да помогнат за издигането на Galaxy S23 в класацията за най-добри телефони с Android за тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов слух разкрива цените на Samsung Galaxy S23