Хората, които обичат колите си, искат да ги предпазят от капризите на времето, но понякога обстоятелствата или финансите не позволяват да се построи нормален гараж или навес. Сега една италианска компания с име GazeBox предлага достъпно и практично решение - метална сгъваема остъклена конструкция, която обгръща колата ви, за да я предпази от дъжд или слънце.

Прозорците са тонирани, а в разгънато състояние GaxeBox прилича на броненосец. Друга добра новина е, че GazeBox е херметически затворена и няма циркулация на въздух, т.е. по колата ви няма да полепва прах. Страничните панели могат да бъдат изработени от поликарбонат, въглеродни влакна или дърво. Вижте във видеото по-долу GazeBox в действие.

 

 

Налични са различни размери, позволяващи под GazeBox да се поберат автомобили между 5 до 7 метра дължина. Налична е и опция за инсталиране на слънчеви панели и LED светлини. Дори можете да поставите GaxeBox пред ваш съществуващ гараж, без да се притеснявате, че ще пречи да изкарате колата си от там.

 

Прочетете още: Tesla и Airbnb в партньорство за инсталиране на зарядни станции в жилища под наем