Tesla Motors вече е инвестирала милиони долари в създаването на електрически автомобили и станции за зареждане за тези коли по целия свят, но най-новият ход на компанията е сътрудничество с платформата за наемане на жилища Airbnb. Целта е да се инсталират зарядни устройства за Model S автомобили в избрани жилища.

 По-рано тази година Илон Мъск обяви нови функции, като Range Assurance и Trip Planner, за да се гарантира, че Tesla собствениците никога няма да се отклонят твърде далеч от зарядното устройство. Но новата инициатива с партньор Airbnb ще облекчи шофьорите допълнително.

За момента не всеки Airbnb домакин ще бъде в състояние да инсталира зарядно устройство на Tesla. За да стане това, Airbnb домакините ще трябва да пуснат целия си дом под наем, да са имали повече от пет резервации и да имат среден рейтинг от 4+ звезди. След това Tesla ще избере минимум 100 имота от кандидатстващите.

Одобрените домакини ще получат зарядното безплатно, но те все още ще трябва да платят за инсталацията - услуга, която може да струва до 900 щатски долара. Докато разходите за монтаж са доста солени, Tesla изглежда се надява, че поставянето на зарядното устройство в жилищата от Airbnb ще привлече достатъчно нови клиенти, които ще компенсират инвестицията за монтаж - особено като се има предвид, че Tesla собствениците ще плащат около 10 щатски долара за нощно зареждане.

Първоначално партньорството между Tesla и Airbnb ще се фокусира върху наемите на жилища в Калифорния, но компаниите се надяват да разширят програмата в световен мащаб. Според картата на сайта само 12 Airbnb жилища под наем са оборудвани със зарядни устройства за Tesla автомобили.

 

Прочетете още: Tesla инсталира нови станции за зареждане в Манхатън 

Тагове: