Признаваме, че въпреки подобреният презентационен стил на Google, не сме очаквали Pixel Fold да се появи като толкова приятна изненада. Слуховете за сгъваем модел от компанията наистина циркулират от известно време, но когато те са толкова настоятелни, са необходими доста усилия, за да представиш продукта си по най-добрия начин. Google потвърдиха съществуването на Pixel Fold като го показаха за първи път в официален видеоклип, публикуван в Twitter и YouTube. Очакваше се компанията да разкрие Pixel Fold на Google I/O следващата седмица, но явно са спазили традицията да предложат ранен поглед към предстоящо устройство преди по-разчупено събитие за представяне. 

Както бе разкрито в различни изтичания, първият сгъваем телефон на Google има вертикална панта, която се отваря, за да разкрие дисплей, подобен на таблет, сходен с устройствата Galaxy Fold на Samsung. Когато Pixel Fold е затворен, можете да използвате по-малък сензорен екран, който се намира от едната страна на външната част. На задния панел е разположена редица от камери. 
Докладите сочат, че цената на Pixel Fold ще започне от 1700 долара, като е напълно възможно телефонът да се появи още следващия месец. Твърди се, че той ще работи с чипсета Tensor G2 на Google - същия, който се намира в устройствата Pixel 7. Съобщава се, че външният екран е с размери 5.8 инча, а вътрешният - 7.6 инча. Що се отнася до живота на батерията, слуховете предполагат, че Pixel Fold ще работи до 24 часа на базата на обикновена употреба и до 72 часа с включен режим Extreme Battery Saver. 
Пълната специфика ще получим на 10 май, когато започва I/O. Но феновете на Star Wars определено бяха поласкани, че датата 4 май (May The Force (4-th) be with you) беше избрана за този тийзър.  

Снимки: Google

Виж още: Pixel Fold на Google ще дебютира само след два месеца