Пазар в тъмната мрежа, наречен BidenCash, публикува подробности за повече от 1.2 милиона кредитни карти онлайн.

Според доклад на BleepingComputer изтичането включва информация като номера, дати на изтичане, CVV номера, имена на картодържатели, имена на банки, типове карти, физически адреси, имейл адреси, номера на социално осигуряване и телефонни номера. Тази информация е достатъчна за киберпрестъпниците да извършат финансови измами и кражба на самоличност.

По-голямата част от картите идват от Съединените щати, докато други са от Индия, Бразилия, Обединеното кралство, Мексико, Австралия, Испания и Китай. Някои от картите са валидни до 2023 г., докато други ще са в обръщение чак до 2026 г.

Изтичането изглежда е промоционална кампания на BidenCash за новите домейни на магазина, след като оригиналните му претърпяха разпределена атака за отказ на услуга (DDoS). За да осигурят по-широк обхват, киберпрестъпниците разпространяват URL адресите чрез публичен уеб домейн, както и различни форуми за хакване и карти.

Споделянето на масиви данни за кредитни карти в тъмната мрежа, като това нерядко са измами, тъй като други подобни пакети съдържат само фалшиви данни или рециклирани данни от стари изтичания, пакетирани под ново име. Фирмата за киберсигурност D3Labs обаче потвърди, че приблизително 30% от кредитните карти са актуални, което означава, че около 350 000 карти все още могат да бъдат валидни.

За да се защитите от хакери, винаги проверявайте автентичността на уебсайта, в който въвеждате данните за вашата карта. Също така незабавно се свържете с вашата банка, ако видите подозрителни транзакции, за да могат те да блокират картата своевременно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Пакост или лакомство: някой подлъгва китайски YouTube потребители с фалшива версия на Tor